Naast hydrotherapie kunt u bij HydroDogs terecht voor honden fitness en/of revalidatie therapie.

Fitnessruimte

HydroDogs beschikt over een honden fitness ruimte. Voorzien van 30 m2 fitnessmatten. Deze zijn speciaal om oefeningen op uit te voeren. De matten zijn schokdempend en antislip voor extra grip. Met behulp van speciale balans- en trainingsmaterialen laten we de honden oefeningen uitvoeren die zijn bedoeld ter revalidatie en/of om spieren te trainen.

Spier- en proprioceptietraining

De oefeningen die we de honden laten uitvoeren zijn bedoeld om spieren te trainen of het zenuwstelsel te stimuleren. Dit laatste noemen we proprioceptie. Door verschillende ondergronden, materialen en bijv, hoogtes of dieptes aan te bieden, leert de hond bewuster te worden van zijn lichaam. Deze training wordt ingezet bij jongere en oude honden en bijv. bij honden met problemen aan rug en zenuwstelsel.

Verschillende balansoefeningen helpen de hond sterker te worden. Iedere oefening traint een andere spiergroep. Het is belangrijk om het hele lichaam te trainen, zodat de hond niet uit balans raakt.

Individueel trainingsplan

De oefeningen worden onder begeleiding uitgevoerd en er wordt een speciaal trainingsplan voor uw hond opgesteld. U krijgt oefeningen mee naar huis, zodat u thuis verder kunt trainen. Trainingsafspraken kunnen geheel naar wens worden ingepland. Dit is geheel afhankelijk van het trainingsdoel en hoeveel u zelf thuis kunt trainen. Het is mogelijk om elke week te komen trainen, maar ook bijv. 1x per maand. Let op: Bij revalidatie therapie is de balans- en fitnesstraining een onderdeel van de revalidatie en zal dan ook gecombineerd worden met andere therapieën.

Honden fitness workshops

Naast individuele trainingen geeft HydroDogs ook workshops. Dit doen we op locatie. Zo hebben we al workshops georganiseerd bij hondenschool Dogs&Zo, in Lage Mierde en bij Dierenhotel Deurne. In de toekomst zullen er nog meer workshops volgen, ook op eigen locatie. Dus houdt Facebook & de activiteiten agenda in de gaten.

Heeft u nu ook een hondenschool, pension, etc. en zou u graag een workshop op locatie willen? Neem dan contact met ons op voor de mogelijkheden!