In het hydrotherapie- en revalidatiecentrum van maar liefst 115 m2 beschikken we over de volgende faciliteiten;

Wachtkamer

U komt binnen in de wachtkamer. U kunt hier plaatsnemen totdat de therapeute u binnen roept vlak voor de aanvang van uw sessie. Er is ook een toilet aanwezig.

 


Het hydrotherapie bad

 

Van alle faciliteiten die HydroDogs te bieden heeft is het honden hydrotherapie bad de belangrijkste. Dit bad is speciaal ontwikkeld voor honden. Het hydrotherapiebad heeft een afmeting van 5 x 2,5 meter en wordt verwarmd tot 32 graden. Het zwembad is vrij van chemicaliën. De water kwaliteit wordt optimaal gehouden door middel van een filtersysteem en met behulp van zoutelectrolyse.

Interne & externe hondenschans

 

Het hydrotherapie bad beschikt over een speciale interne hondenschans. Deze is voorzien van antislip & kunststof latten, waardoor de honden veilig het bad in het uit kunnen lopen. Onderaan de schans is een rustplateau. Hierop kan ik de honden laten rusten en kunnen ze bijv. Rek- en strekoefeningen uitvoeren.

Via de externe schans neem ik de honden onder begeleiding mee het water in. De honden krijgen hier een speciaal harnas voor aan. Hiermee kan ik ze volledig begeleiden en controle uitoefenen.

De schans is voorzien van antislip en kunststof latten, waardoor de honden genoeg grip hebben om erop te lopen. Voor veel honden is het op lopen van de schans al een therapie op zich. Tijdens het lopen op de schans gebruikt de hond namelijk verschillende spieren in de voor en achterpoten. Er wordt dan ook voldoende tijd besteed aan het leren lopen de schans.

De honden die niet naar boven kunnen lopen, bijv. vanwege een verlamming, kunnen met de tillift het water in worden geholpen, zie hieronder. 

Honden Tillift

Speciaal voor honden die slecht ter been zijn beschikt HydroDogs over een tillift. De honden krijgen een vest aan, waarmee ze het zwembad in worden getild. Tijdens het zwemmen kunnen ze los worden gekoppeld van de lift en zo zwemmen of ze kunnen aan de lift blijven hangen, voor extra ondersteuning. Aan het einde van de sessie worden ze weer met de lift uit het zwembad worden getild. Heeft u een hond die slecht ter been is en bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan contact met ons op. 

Honden trimbad & trimtafel

 

Een van de andere faciliteiten waar het centrum over beschikt is; een honden trimbad. Hier kunnen de honden voor en na de hydrotherapiesessie, met behulp van warm water, in worden afgespoeld. De honden kunnen er ook heerlijk in gewassen worden. 

Het bad is op hoogte geplaatst. De honden kunnen in het bad worden vastgezet, zodat ze er niet uit kunnen springen/vallen. De douche is verstelbaar in warmte en beschikt over een massage douchekop, waar de spieren mee opgewarmd worden.  

Naast een trimbad beschikken we over een trimtafel. Deze wordt gebruikt voor de sportmassage’s. De tafel is stevig en wiebelt niet, zodat hij veilig is voor de honden. Eventueel kunnen honden op de fitnessmatten op de grond worden gemasseerd. 

 

Honden fitness ruimte

Naast de ruimte voor hydrotherapie, beschikt het centrum over een honden fitness gedeelte. Er ligt 30 m2 aan fitness tegels, waarop we de honden veilig oefeningen kunnen laten uitvoeren. Deze oefeningen dienen ter revalidatie en/of voor het versterken van de spieren.

We beschikken bij HydroDogs over verantwoorde materialen om de oefeningen op uit te kunnen voeren. Deze materialen bestaan uit balansvoorwerpen, krukjes, klimbs(plateau’s), cavaletti sets, steps, etc.

Weegschaal

Bij HydroDogs beschikken we ook over een honden weegschaal. Deze staat om de hoek van de wachtkamer. Op deze manier kunnen we het gewicht van de honden controleren, als ze hulp nodig hebben bij het afvallen. Het gewicht wordt genoteerd en zo regelmatig gecheckt. 

 

Parkeergelegenheid

 

Naast de verschillende faciliteiten die HydroDogs te bieden heeft is er voor auto’s genoeg parkeer gelegenheid voor en rondom het centrum. Gelieve de auto’s voor de ingang van het centrum te parkeren. Houdt hier rekening met de parkeerplaatsen van de omwonende. Indien de parkeerplaats voor het centrum bezet is kunt u de auto vooraan het pand parkeren, bij het accountantskantoor Van Dam. Hiermee wordt overlast voor de omwonende en het verkeer voorkomen. Kijk voor meer informatie over de locatie op de contact pagina van onze website.