Het behandelplan

Klik hier voor de tarieven.

De eerste sessie bestaat altijd uit een intake gesprek, waarin het behandelplan bepaald wordt en een kennismaking met het bad. Voor de revalidatie na bijv. een heup/elleboog/kruisband operatie staat gemiddeld 12 weken. Dit gaat in op het moment dat de hond geopereerd is. Na ongeveer 2 weken mogen de hechtingen eruit en mogen de honden meestal (afhankelijk van de dierenarts & genezing van de wond) beginnen met zwemmen. Het is belangrijk om zo snel mogelijk te beginnen om zo weinig mogelijk spierverlies tegen te gaan en de hond zo snel mogelijk weer te leren de poot/gewricht te gebruiken. De revalidatie wordt altijd gestart in overleg met de dierenarts of behandelend specialist.

Bij honden met artrose, ouderdomsproblemen, patella luxatie, heup dysplasie, elleboog dysplasie, etc. die geen operatie hebben ondergaan verloopt de revalidatie net iets anders als wanneer ze wel geopereerd zijn. Ze hoeven dan namelijk niet te herstellen van hun operatie en het opnieuw leren gebruiken van hun poot/gewricht, maar moeten vooral veel spieren opbouwen. Hoeveel sessies hiervoor nodig zijn is afhankelijk van de hond en de aandoening.

Bij een hernia/zenuw (operatie) revalidatie verloopt het behandelplan iets anders. Zenuwen hebben een minimale herstel periode van 1 jaar. Dit betekent dat de revalidatie veel langer duurt en het herstel vaak ook langzamer gaat. Na 1 jaar is dan ook pas te zeggen hoe de hond is hersteld.

In het begin wordt er in overleg en indien mogelijk begonnen met 2x keer in de week hydrotherapie. Dit is om de spieropbouw zo snel mogelijk te stimuleren, de zenuwen te prikkelen en ook het gebruik van de poten/gewrichten te verbeteren. Om de conditie en spieren te verbeteren heb je namelijk in het begin meerdere trainingsprikkels in een kortere periode nodig. Als dat goed gaat bouwen we af naar 1x per week en dan kan er nog worden afgebouwd naar 1x per twee weken om het te onderhouden. (Het is afhankelijk van het herstel van de hond hoe snel je af kan bouwen)

Wilt u weten hoe de sessies in zijn werk gaan? Lees dan de pagina: hydrotherapie sessie.

In de meeste gevallen zijn er gemiddeld 10 tot 12 sessies nodig voor het herstel. (Dit is slechts een voorbeeld. Het aantal behandelingen is altijd in overleg en het herstel is verschillend per hond.) Bij een zenuw aandoening/hernia kunnen we pas na één jaar bepalen hoe het herstel van de hond is. De revalidatie loopt daarom langer door. Het aantal sessies wordt in een persoonlijk plan met u besproken.

Voor iedere hond stellen we een apart behandelplan op. Het aantal sessies per week en de duur van de revalidatie is dan ook per hond verschillend en wordt samen met u besproken en op maat gemaakt voor u en uw hond.

Klik hier voor de tarieven.