Over mij

Even voorstellen; de hydrotherapeute & sportmasseur voor honden van HydroDogs

Ik zal me even voorstellen, mijn naam is Britt van Roosmalen en ik ben een enorme honden liefhebber, heb een Bachelor opleiding in diermanagement gedaan en ben gediplomeerd honden hydrotherapeute en sportmasseuze voor honden. Daarnaast ben heb ik een opleiding voor kynologisch instructeur afgerond. Tijdens mijn studie Dier- en Veehouderij aan de hogeschool HAS in Den Bosch ben ik voor drie maanden stage gaan lopen bij een honden hydrotherapie praktijk in Engeland.
Hhydrotherapeute, honden hydrotherapieier heb ik voor het eerst kennis gemaakt met hydrotherapie en zelf de effecten van dichtbij mee mogen maken. Zo heb ik zelf een hond met heupdysplasie en artrose mogen helpen revalideren en haar van dichtbij sterk zien verbeteren. Ik was zo onder de indruk van de effecten van hydrotherapie dat ik zelf ook een centrum wilde gaan starten en daarom ben ik naar Engeland gegaan om daar een opleiding tot hydrotherapeute te volgen.

Opleiding tot honden hydrotherapeute

Ik heb in Engeland een opleiding voor: Small Animal Hydrotherapy, gevolgd. Deze heb ik gevolgd bij de twee meest voorop lopende klinieken op het gebied van hydrotherapie en fysiotherapie in Engeland. Zij geven een opleiding op gebied van de  nieuwste kennis over hydrotherapie. Tijdens mijn opleiding heb ik ontzettend veel van hun mogen leren. Zo heb ik verschillende technieken en oefeningen geleerd waarmee ik de hond zo goed mogelijk kan helpen revalideren. De kennis die ik in Engeland heb opgedaan heb ik mee terug naar Nederland genomen en hier heb ik een eigen praktijk opgezet, waar ik hopelijk veel honden kan gaan helpen.

Opleiding tot sportmasseur voor honden

Naast hydrotherapie ben ik sportmasseur voor honden. Ik heb een opleiding gevolgd tot gevorderd sportmasseur. Naast sportmassage heb ik ook diploma’s voor het spiertapen & lymfetapen van honden.

Mijn opleidingen, cursussen en ervaring:
  • ‘Bijscholing diploma’s: lymfedrainage, medical taping voor honden & lymfetaping
  • Uitgebreide Jaaropleiding Sportmassage voor honden (April 2016 – April 2017)
  • DogVision module 2, Kynologisch instructeur (Sept. 2016 – April 2017 )
  • DogVision module 1, Ethologie van honden (2015)
  • Opleiding Small Animal Hydrotherapy, Engeland (2015)
  • Gediplomeerd EHBO’er voor dieren: Diploma Sophia Vereniging (2014)
  • Honden verzorger/trainer bij K10 Workingdogs (2013-2015)
  • 12 weken stage bij honden hydrotherapie centrum: All About Dogs Hydrotherapy (2013)
  • HBO Dier- en Veehouderij, Hogeschool HAS, in Den Bosch (2010-2014)

Bekijk mijn Linked-In pagina voor meer informatie!