Even voorstellen; de hydrotherapeute & sportmasseur voor honden van HydroDogs

Ik zal me even voorstellen, mijn naam is Britt van Roosmalen en ik ben een enorme honden liefhebber, heb een Bachelor opleiding in diermanagement gedaan en ben gediplomeerd honden hydrotherapeute en sportmasseuze voor honden. Daarnaast ben heb ik een opleiding voor kynologisch instructeur afgerond. Tijdens mijn studie Dier- en Veehouderij aan de hogeschool HAS in Den Bosch ben ik voor drie maanden stage gaan lopen bij een honden hydrotherapie praktijk in Engeland.
Hhydrotherapeute, honden hydrotherapieier heb ik voor het eerst kennis gemaakt met hydrotherapie en zelf de effecten van dichtbij mee mogen maken. Zo heb ik zelf een hond met heupdysplasie en artrose mogen helpen revalideren en haar van dichtbij sterk zien verbeteren. Ik was zo onder de indruk van de effecten van hydrotherapie dat ik zelf ook een centrum wilde gaan starten en daarom ben ik naar Engeland gegaan om daar een opleiding tot hydrotherapeute te volgen.

Opleiding tot honden hydrotherapeute

Ik heb in Engeland een opleiding voor: Small Animal Hydrotherapy, gevolgd. Deze heb ik gevolgd bij de twee meest voorop lopende klinieken op het gebied van hydrotherapie en fysiotherapie in Engeland. Zij geven een opleiding op gebied van de  nieuwste kennis over hydrotherapie. Tijdens mijn opleiding heb ik ontzettend veel van hun mogen leren. Zo heb ik verschillende technieken en oefeningen geleerd waarmee ik de hond zo goed mogelijk kan helpen revalideren. De kennis die ik in Engeland heb opgedaan, heb ik mee terug naar Nederland genomen. Met deze kennis heb ik in Sept 2015 een eigen praktijk opgestart bij mijn ouders thuis in Oirschot. In deze praktijk heb ik 4 jaar lang met veel plezier honden mogen behandelen. In Aug 2019 zijn we verhuisd naar Moergestel. Waar we een grotere en professionelere praktijk zijn gestart. Hier hebben we naast een groter zwembad, meer ruimte voor hondenfitness en revalidatietherapie.

Opleiding tot sportmasseur voor honden

Naast hydrotherapie ben ik sportmasseur voor honden. Ik heb een opleiding gevolgd tot gevorderd sportmasseur. Ieder jaar volg ik bijscholingen, zo blijf ik bij leren en blijft mijn kennis up-to-date. Zo heb ik diploma’s voor het spiertapen & lymfetapen van honden en heb ik een opleiding voor Fascia (bindweefsel) massage gevolgd.

Opleiding Kynologisch instructeur

Als je met honden werkt is het natuurlijk belangrijk om veel van het gedrag van honden te weten. Daarom heb ik de opleiding tot Kynologisch instructeur gevolgd bij DogVision en geef ik les op een hondenschool.

Opleiding fitness voor honden

In 2018 heb ik een 3 daagse workshop honden fitness gevolgd, gegeven door de Amerikaanse Bobbie Lyons van Pawsitive Performance. In November 2019 ga ik hiervoor nog verder leren en uiteindelijk zou ik graag de volledige opleiding tot fitness instructeur willen volgen. Om me nog verder te verdiepen in balans en coördinatie in combinatie met revalidatie heb ik een cursus Body & Mind gevolgd bij Dogs in Shape.

Mijn opleidingen, cursussen en ervaring:
 • DogVision Module 3, Leren bij honden (2019)
 • Bijscholing Body & Mind, Dogs in Shape (2018)
 • 3 daagse workshop honden fitness door Bobbie Lyons, Sporthond in conditie (2018)
 • Massage hoofd en hals, wervels en gewrichten (2018)
 • Canine Myofascial Release Therapy (2018)
 • ‘Bijscholing diploma’s: lymfedrainage, medical taping voor honden & lymfetaping (2016)
 • Uitgebreide Jaaropleiding Sportmassage voor honden (April 2016 – April 2017)
 • DogVision module 2, Kynologisch instructeur (2017)
 • DogVision module 1, Ethologie van honden (2015)
 • Opleiding Small Animal Hydrotherapy, Engeland (2015)
 • Gediplomeerd EHBO’er voor dieren: Diploma Sophia Vereniging (2014)
 • Honden verzorger/trainer bij K10 Workingdogs (2013-2015)
 • 3 maanden stage bij honden hydrotherapie centrum: All About Dogs Hydrotherapy (2013)
 • HBO Dier- en Veehouderij, Hogeschool HAS, in Den Bosch (2010-2014)

Bekijk mijn Linked-In pagina voor meer informatie!