In het hydrotherapie- en revalidatiecentrum van maar liefst 115 m2 beschikken we over de volgende faciliteiten;

Wachtkamer

U komt binnen in de wachtkamer. U kunt hier plaatsnemen totdat de therapeute u binnen roept vlak voor de aanvang van uw sessie. Er is ook een toilet aanwezig.

 


Het hydrotherapie bad

 

Van alle faciliteiten die HydroDogs te bieden heeft is het honden hydrotherapie bad de belangrijkste. Dit bad is speciaal ontwikkeld voor honden. Het hydrotherapiebad heeft een afmeting van 5 x 2,5 meter en wordt verwarmd tot 32 graden. Het zwembad is vrij van chemicaliën. De water kwaliteit wordt optimaal gehouden door middel van een filtersysteem en met behulp van zoutelectrolyse.

Interne & externe hondenschans

 

Het hydrotherapie bad beschikt over een speciale interne hondenschans. Deze is voorzien van antislip & kunststof latten, waardoor de honden veilig het bad in het uit kunnen lopen. Onderaan de schans is een rustpleau. Hierop kan ik de honden laten rusten en kunnen ze bijv. Rek- en strekoefeningen uitvoeren.

Via de externe schans neem ik de honden onder
begeleiding mee het water in. De honden krijgen hier een speciaal harnas voor aan. Hiermee kan ik ze volledig begeleiden en controle uitoefenen.

De schans is voorzien van antislip en kunststof latten, waardoor de honden genoeg grip hebben om erop te lopen. Voor veel honden is het op lopen van de schans al een therapie op zich. Tijdens het lopen op de schans gebruikt de hond namelijk verschillende spieren in de voor en achterpoten. Er wordt dan ook voldoende tijd besteed aan het leren lopen de schans.

De honden die niet naar boven kunnen lopen, bijv. vanwege een verlamming, kunnen halverwege de schans het water in worden getild.

 

Honden trimbad & trimtafel

 

Een van de andere faciliteiten waar het centrum
over beschikt is; een honden trimbad. Hier kunnen de honden voor en na de hydrotherapiesessie, met behulp van warm water, in worden afgespoeld. De honden kunnen er ook heerlijk in gewassen worden. (Kijk voor meer informatie bij Honden Wassalon).

Het bad kan op de juiste hoogte worden afgesteld. De honden kunnen in het bad worden vastgezet, zodat ze er niet uit kunnen springen/vallen. De douche is verstelbaar in warmte en de kracht van de straal kan geregeld worden.

Naast een trimbad beschikken we over een trimtafel. Deze wordt gebruikt voor de sportmassage’s. De tafel is stevig en wiebelt niet, zodat hij veilig is voor de honden. Eventueel kunnen honden op de grond worden gemasseerd. Hiervoor zijn matjes aanwezig.

 

Honden fitness ruimte

Naast de ruimte voor hydrotherapie, beschikt het centrum over een honden fitness gedeelte. Er ligt 30 m2 aan fitness tegels, waarop we de honden veilig oefeningen kunnen laten uitvoeren. Deze oefeningen dienen ter revalidatie en/of voor het versterken van de spieren.

We beschikken bij HydroDogs over verantwoorde materialen om de oefeningen op uit te kunnen voeren. Deze materialen bestaan uit balansvoorwerpen, krukjes, klimbs(plateau’s), cavaletti sets, steps, etc.

 

Parkeergelegenheid

 

Naast de verschillende faciliteiten die HydroDogs te bieden heeft is er voor auto’s genoeg parkeer gelegenheid voor en rondom het centrum. Gelieve de auto’s voor de ingang van het centrum te parkeren. Houdt hier rekening met de parkeerplaatsen van de omwonende. Indien de parkeerplaats voor het centrum bezet is kunt u de auto vooraan het pand parkeren, bij het accountantskantoor Van Dam. Hiermee wordt overlast voor de omwonende en het verkeer voorkomen. Kijk voor meer informatie over de locatie op de contact pagina van onze website.