Faciliteiten

De hydrotherapie praktijk beschikt over de volgende faciliteiten;

Het hydrotherapie bad:

 

Van alle faciliteiten die HydroDogs te bieden heeft is het honden hydrotherapie bad de belangrijkste. Dit bad is speciaal ontwikkeld voor honden. Het hydrotherapiebad heeft een afmeting van 3 x 2,5 meter en wordt verwarmd tot 32 graden. De water kwaliteit wordt optimaal gehouden door middel van een filtersysteem en met behulp van chemicaliën.

hydrotherapiebad

(De chemicaliën worden dagelijks gemeten en gecontroleerd om ze op de juiste waardes te houden,     die niet schadelijk zijn voor de hond.) Daarnaast is het hydrotherapie bad voorzien van een speciale interne hondenschans. Op de schans kan ik de honden laten rusten en oefeningen uitvoeren.

 

De hondenschans met antislip:

Via de externe schans neem ik de honden onder honden schans, hydrotherapie bad, faciliteitenbegeleiding mee het water in. De honden krijgen hier een speciaal harnas voor aan. Hiermee kan ik ze volledig begeleiden en controle uitoefenen.

De schans is voorzien van speciale antislipmatten, waardoor de honden genoeg grip hebben om erop te lopen. Voor veel honden is het op lopen van de schans al een therapie op zich. Tijdens het lopen op de schans gebruikt de hond namelijk verschillende spieren in de voor en achterpoten. Er wordt dan ook voldoende tijd besteed aan het leren lopen de schans.

 

Het honden trimbad:

Een van de andere faciliteiten waar het centrum trimbadover beschikt is; een honden trimbad. Hier kunnen de honden voor en na de hydrotherapiesessie, met behulp van warm water, in worden afgespoeld. De honden kunnen er ook heerlijk in gewassen worden. (Kijk voor meer informatie bij Honden Wassalon).

Het bad wordt hydraulisch geregeld en kan op de juiste hoogte worden afgesteld. De honden kunnen in het bad worden vastgezet, zodat ze er niet uit kunnen springen/vallen. De douche is verstelbaar in warmte en de kracht van de straal kan geregeld worden.

 

Parkeergelegenheid

Naast de verschillende faciliteiten die HydroDogs te bieden heeft is er voor auto’s ook genoeg parkeer gelegenheid op het erf. Gelieve dan ook de auto’s achter de poort of op de oprit te plaatsen in plaats van naast de weg. Hiermee wordt overlast voor de omwonende en het verkeer voorkomen. Kijk voor meer informatie over de locatie op de contact pagina van onze website.